Volledig scherm
© ED

Vijf gedecoreerden in de gemeente Dongen

DONGEN - In de gemeente Dongen werden vrijdag vijf mensen in het zonnetje gezet. DE Dongenaren zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Antoon Brenders (65) uit Dongen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Antoon Brenders is vele jaren een trouw lid, secretaris en dirigent geweest van de Dongelander Muzikanten, een muziekkapel welke in 2011 is opgeheven. Vanaf dat moment heeft hij zitting genomen in het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen en is hij penningmeester van de Drie Donken Blaaskapel.

Johan Verharen (53) uit Dongen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Johan Verharen is sinds 1985 actief geweest binnen het brandweerteam in Dongen. Na veel opleidingen te hebben gevolgd, werd hij Hoofdbrandwacht. Als vrijwilliger van de brandweer was hij altijd bereidwillig om anderen te helpen. Johan Verharen nam in 2018 afscheid.

Wim Mertens (65) uit Dongen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Wim Mertens heeft er inmiddels 48 jaar aan vrijwilligerswerk opzitten. De meeste jaren bij de Scouting St. Jozefgroep Dongen waar hij maar liefst 32 jaar lang secretaris was. Tegenwoordig zit hij in het bestuur van de Stichting Dongha-Heem en het Museum De Looierij.

Johan Brok (72) uit Dongen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Johan Brok is al ruim zeventien jaar actief als vrijwilliger. Hij zet zich in voor de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Bij de parochie zit hij in vele werkgroepen en is hij weekkoster bij rouw- en trouwdiensten. Als maaltijdbezorger en mantelzorger zet Johan Brok zich in voor de oudere medemens.

Paulina Brok-Koenen (72) uit Dongen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Samen met haar man zet Paulina Brok zich in voor de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Ze heeft een luisterend oor voor de parochianen en is een steun en toeverlaat voor veel bewoners van zorginstelling De Volckaert. Daar heeft zij de winkel onder haar hoede.

In samenwerking met indebuurt Tilburg