Vijftien aanhoudingen, meerdere gewonden na veldslag bij feestzaal in Rijen

VIDEOOp een familiefeest in een eetcafé in het Brabantse Rijen is vannacht een flinke vechtpartij geweest. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt. Mogelijk is er ook geschoten. De politie rukte met veel mensen uit, onder andere met een arrestatieteam, een helikopter en politiehonden. Zij pakten vijftien mensen op. In het café en de feestzaal is veel vernield. 

Twee mensen hebben in het ziekenhuis aangifte gedaan van zware mishandeling of openlijke geweldpleging. Het gaat om een man en een vrouw. Hoeveel mensen er precies gewond zijn geraakt, is nog niet bekend. De politie is nog aan het inventariseren wie er precies met de vechtpartij te maken hebben. 

De vechtpartij ontstond op of bij een feest in eetcafé de Vijf Eiken aan de Oosterhoutseweg in Rijen, tussen Breda en Tilburg. De vlam sloeg om onbekende reden in de pan, waarna er een flinke vechtpartij uitbrak.

Volledig scherm
Vier van de aangehouden mensen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst

Onder schot gehouden

Volledig scherm
Meerdere personen aangehouden in Rijen na mogelijk schietincident. © MaRic Media / Marcel van Dorst

Na tussenkomst van de politie en het arrestatieteam werden acht mensen uit hun auto gehaald. Terwijl de politie hen onder schot hield, werden ze één voor één in de boeien geslagen. Op foto's is te zien hoe de mensen met hun knieën op straat zitten, aan de voorkant van het zalencentrum. Het gaat om vijf mannen, één minderjarige jongen en twee vrouwen, die uit allerlei hoeken van het land komen, onder meer uit Tilburg, Kerkrade, Alkmaar en Landgraaf. 

Daarnaast werden nog zeven andere betrokkenen opgepakt. Het gaat onder meer om een man uit Beverwijk die volgens de politie ongewenst vreemdeling was. Twee 19-jarige mannen werden opgepakt omdat ze geen ID-bewijs bij zich hadden. Eén van hen komt uit Tilburg, de ander had geen vaste woon- of verblijfplaats. Tot slot werd een 18-jarige man uit Rijen opgepakt omdat hij een ploertendoder bij zich had. Van de overige arrestanten is niks bekend.

Groot onderzoek

De politie deed vannacht urenlang onderzoek op de kruising. Daarbij zijn ook een politiehelikopter en politiehonden ingezet. De recherche inventariseert nog wie er allemaal gewond zijn geraakt en wie precies degenen zijn die zijn opgepakt. Dat gaat vandaag nog enige tijd in beslag nemen. 

Het is binnen in zowel de zaal als het café een grote chaos, melden medewerkers van de Vijf Eiken. Het lukte hen dinsdagnacht niet meer om de boel onder controle te houden. De eigenaren van het eetcafé zijn woensdag bij de politie om hun verhaal te doen. Andere medewerkers ruimen ondertussen de boel op en proberen de zaak voor 13.00 uur geschikt te maken voor opening. Eigenlijk zou de zaak om 10.00 uur al open gaan.

Vanmorgen stonden bij de Vijf Eiken nog drie auto's van de gearresteerde mensen. Twee daarvan zijn dure auto's, waarvan de ramen nog open staan. 

Volledig scherm
Twee van de auto's die woensdagochtend geparkeerd staan op het terrein van de Vijf Eiken. © BN DeStem / Tom Hayes
Volledig scherm
Meerdere personen aangehouden in Rijen na mogelijk schietincident. © MaRic Media / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Mogelijke schietpartij in Rijen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Mogelijke schietpartij in Rijen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst

In samenwerking met indebuurt Tilburg