Volledig scherm
Aan het nieuwe kruispunt de Foodmarkt. Boven de nieuwe wijk Willemsbuiten, rechtsonder het parkeerterrein. Impressie Consortium Stappegoor Foodmarkt Stappegoor

Vlag uit op Stappegoor: bouw Jumbo Foodmarkt kan beginnen

TILBURG - De weg is vrij voor de bouw van de Jumbo Foodmarkt op Stappegoor in Tilburg. De laatste opponent, overbuurman Euroscoop, heeft zijn bezwaar tegen de omgevingsvergunning ingetrokken. 

,,De vlag gaat uit, dit is voor het gebied een heel belangrijk moment", zegt Casper Grondel van Consortium Stappegoor. Hij verwacht dat de bouw eind september daadwerkelijk van start gaat. ,,Dan kunnen bezoekers er eind 2018 voor het eerst boodschappen doen." De komst van de megasuper is omstreden.  

De gemeente heeft met Euroscoop een aantal afspraken gemaakt over parkeren op Stappegoor en aanvullende horeca bij de nieuwe supermarkt. Het bioscoopconcern stemt in met 500 vierkante meter horeca bij de megasuper en laat een concurrentiebeding vallen.

Westelijk van het bioscoopcomplex bouwt het consortium voor Euroscoop een tweede fietsenstalling. De gemeente draagt de grond daarvoor over voor het symbolische bedrag van 1 euro. De gemeente en Euroscoop hebben ook afspraken gemaakt over tarieven voor autoparkeren. De kortingsregeling voor klanten van de bios blijft overeind. Als de gemeente de afspraken schendt, riskeert ze een direct opeisbare boete van 100.000 euro. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg