Trainende jeugd bij voetbalclub GSBW.
Volledig scherm
PREMIUM
Trainende jeugd bij voetbalclub GSBW. © Pix4Profs / Jan Stads

Voetballers raken geen veld kwijt in Goirle, herverdeling van ruimte is wel nodig

GOIRLE - De voetbalclubs in Goirle hoeven geen veld af te staan om de hockeyers van MHC meer ruimte te geven. Toch wordt wel bekeken of de verdeling van ruimte op het sportpark in orde is. Het uitgangspunt is daarbij: er is ruimte genoeg voor alle sporters. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  10

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Uitstel voor nieuwe watervelden MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’
  PREMIUM

  Uitstel voor nieuwe watervel­den MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’

  GOIRLE - De twee semi-watervelden van de hockeyers van MHC Goirle moeten vervangen worden. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om ruim 1,5 miljoen euro vrij te maken om twee nieuwe watervelden en een zandveld aan te leggen. ,,Als dit nu niet gebeurt, dan betekent dat het einde van de hockey in Goirle. En dat is echt geen spierballentaal”, zegt voorzitter Dennis Schoormans van MHC.