Volledig scherm
PREMIUM
VOF de Kunst met uiterst rechts Nol Havens. © Persfoto

VOF de Kunst heeft na 35 jaar nog steeds lol met ‘Suzanne’: band speelt zondag op Nirwana Tuinfeest in Lierop

TILBURG/LIEROP - ‘Suzanne’ viert dit jaar haar 35ste verjaardag. Dankzij het liedje ging de carrière van de band VOF de Kunst als een raket van start. ,,Ik heb het nummer nog nooit met chagrijnig gevoel staan zingen”, zegt frontman Nol Havens. 

Opeens was Nol Havens, muzikant te Tilburg, een bekende Nederlander. Dankzij ‘Suzanne’, de debuutsingle van zijn nieuwe band VOF de Kunst. Het liedje met het lekker meezingbare refrein kwam eind oktober 1983 binnen in de nationale hitparade en stond een maandje later op 1. ,,Ik was helemaal verbaasd”, zegt Havens, die zondag met VOF de Kunst optreedt tijdens Nirwana Tuinfeest in Lierop. ,,Dankzij de impact van de tv, was ik niet langer anoniem. In die tijd trokken muziekprogramma’s als Toppop en Countdown zo’n vier tot vijf miljoen kijkers. Daarvoor deed ik gewoon mijn ding, maar dat werd compleet anders. Iedereen wilde mijn handtekening of mij een hand geven. Mensen spraken me aan. ‘Hé, Nol!’ Dan dacht ik: ‘Kennen wij elkaar? Oh...nee, natuurlijk”, aldus de inwoner van Hilvarenbeek, wiens band ook in het buitenland uitstekend scoorde met ‘Suzanne’ (zie video’s).

  1. Abseilen van Westpoint voor onderhoud op honderd meter hoogte

    Abseilen van Westpoint voor onderhoud op honderd meter hoogte

    Sinds de oplevering van de Westpoint-toren in 2004 heeft de gevel geen groot onderhoud gekregen, tot begin 2017. Sindsdien is de buitenkant van het 142 meter hoge gebouw deels geschilderd en onderhouden door middel van de bakjes van de glazenwassers. Die komen niet overal en voor de moeilijk bereikbare plekjes moet er abgeseild worden. Zoals hier, aan de oostkant van het gebouw. De voegen van de gekleurde betonblokken worden gerepareerd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg