Volledig scherm
Speciaal voor de lerarenstaking: kindersafari's en werkplekken voor ouders. © Beekse Bergen

Wat te doen tijdens de onderwijsstaking? Werken in de Beekse Bergen en de kinderen op safari

HILVARENBEEK - Safaripark Beekse Bergen heeft een creatieve oplossing voor ouders die toch nog wat willen werken tijdens de komende staking van het basisonderwijs. Het dierenpark in Hilvarenbeek richt werkplekken in voor vaders en moeders. De kinderen mogen dan meedoen aan een speciale safari. ‘Leuk en educatief', belooft de Beekse Bergen. 

Leraren in het basisonderwijs uit Tilburg en omgeving gaan donderdag 30 januari in een grote mars van de Tilburgse binnenstad naar het Koning Willem II Stadion. Als ouders toch niet een hele werkdag willen missen, dan staan in het Safarirestaurant tafels klaar en is WIFI voor handen. 

Voor kinderen vertrekken er om 11.00 uur en om 13.00 uur speciale bussen voor een kinderrit over het park. Rangers op de bussen vertellen hen allerlei dan over de dieren die ze onderweg tegenkomen.

Extraatje: kijkje achter de schermen

Ook kunnen kinderen zich aanmelden voor een rondwandeling langs de dieren, met als extraatje een kijkje achter de schermen. Deze vertrekken om 11.00 en om 13.30 uur. Het is wel de bedoeling dat ouders op het park blijven terwijl de kinderen op safari zijn.

,,We hopen hiermee ouders een beetje uit de brand te helpen”, vertelt Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen.

Tijdens de vorige stakingsdag hadden attractieparken ook al allerlei acties bedacht. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg