Volledig scherm
PREMIUM
Jada Hermans en Kyan Beer analyseren hun favoriete buitenspeelplek. © Zamire Willems

Wat vinden Tilburgse kinderen van hun favoriete buitenspeelplek en de rol van de natuur?

TILBURG - Hoe ervaren kinderen hun favoriete buitenspeelplek en de rol van de natuur daarin? Leerlingen van de Tilburgse Basisschool De Wegwijzer deden woensdag mee aan het wetenschappelijk burgeronderzoeksproject ‘Alle Scholen Verzamelen!’ van de Nederlandse Wetenschapsknooppunten.

Samen met 3200 basisschoolleerlingen uit heel Nederland deden ze gezamenlijk onderzoek naar hun favoriete buitenspeelplek. Hoewel er door aanhoudende plensbuien niet veel terecht kwam van Nationale Buitenspeeldag, wisten de leerlingen zonder veldwerk toch hun favoriete speelplek te vertalen in een tekening. Van hockeyvelden tot complete waterparken en van een speelveldje om de hoek tot grootse speeltuinen voorzien van kabelbaan en schommels.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg