Volledig scherm
Het Draaiend Huis (archieffoto). © Beeld Werkt

Wedstrijdje rond Draaiend Huis: wie krijgt de meeste handtekeningen?

TILBURG - Het lijkt een wedstrijd te worden: wie zijn er het meest, de voor- of de tegenstanders van het Draaiend Huis? Want ook sympathisanten van het kunstwerk op de Hasseltrotonde zijn een petitie gestart. Die staat na twee dagen op ruim 700 ondertekenaars.

Wie er achter de actie 'Het Draaiend huis moet weer draaien!’ schuilgaat is niet duidelijk. De indiener gebruikt het pseudoniem D. Ray Enthuys. Hij of zij is enthousiast over het ‘ geweldige kunstwerk’. ,,Humor/absurdisme/zelfreflectie. Het werk zet aan het denken, roept vragen op en lokt discussie uit.”

Eerder startte de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD een petitie met als doel het kunstwerk juist ‘te laten verwijderen’. Aantal handtekeningen woensdagavond was ruim 1.100. Aanleiding zijn de 45.000 euro aan extra kosten om het Draaiend Huis weer draaiend te krijgen. Het staat door mechanische mankementen al maanden stil. 

De JOVD zit daarmee in het spoor van LST-voorman Hans Smolders. Die vroeg er een politiek debat over aan. Dat vindt maandagavond 10 december plaats. Smolders en de maker van het Draaiend Huis, John Körmeling, spraken woensdag met elkaar. Die gedachtenwisseling was een initiatief van de kunstenaar. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg