Volledig scherm
PREMIUM
De kosten voor het kernwinkelgebied vallen veel duurder uit dan verwacht. Tenzij de raad voor een soberder scenario kiest. © Stephan Jongerius

Wel of geen 2,7 miljoen euro extra voor kernwinkelgebied: raad zit aan de knoppen

Do 20 jun: Als de gemeente aan alle ambities voor het Tilburgse kernwinkelgebied wil vasthouden is er een aanvullend budget van ruim 2,7 miljoen euro nodig. De gemeenteraad kan na de zomer ook voor soberdere scenario’s kiezen.

Wel of geen lichtkunstwerk onder de Katterug (à 250.000). Het watermuurtje naast de Primark zo laten of afwerken (à 120.000 euro)? Graniet in het Stadskwartier (à 225.000 euro) of goedkopere klinkers?

  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg