Het werk in het riool aan de Generaal Smutslaan in Tilburg werd eind november stilgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het werk in het riool aan de Generaal Smutslaan in Tilburg werd eind november stilgelegd. © Pix4Profs-Ron Magielse

Werk aan het riool in Tilburg ‘vele duizenden euro’s’ duurder vanwege asbest

TILBURG - Er zijn minder beschermende maatregelen nodig voor de werklui, maar het werk aan het riool in Tilburg duurt wél langer en valt fors duurder uit vanwege problemen met asbest. Dat blijkt uit een eerste onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren door twee gespecialiseerde bureau’s.

Eind november vorig jaar werd op negen plaatsen het werk aan het Tilburgse riool acuut stilgelegd vanwege asbest. De problemen kwamen aan het licht bij werkzaamheden aan de Generaal Smutslaan. Daar werd ontdekt dat er in het verleden asbesthoudende kit is gebruikt om zogeheten gresbuizen aan elkaar te koppelen. 

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg