In april bedankten cliënten van Amarant hun zorgverleners.
Volledig scherm
In april bedankten cliënten van Amarant hun zorgverleners. © privé

Weterings krijgt er ook bij Amarant van langs: ‘Supportersfeest is niet uit te leggen’

TILBURG - In zijn koor van critici treft burgemeester Theo Weterings van Tilburg ook een grote zorginstelling aan. De raad van bestuur van Amarant is ‘vol ongeloof en onbegrip’ over de samenkomst van Willem II-supporters vorige week donderdag.

 1. Weterings blikt vooruit en betuigt alvast spijt aan inwoners Tilburg: ‘Wat er gebeurd is raakt me’
  video

  Weterings blikt vooruit en betuigt alvast spijt aan inwoners Tilburg: ‘Wat er gebeurd is raakt me’

  TILBURG - ,,Naar de inwoners van Tilburg toe zal ik mijn spijt betuigen als daar om gevraagd wordt.” Dat zegt de Tilburgse burgemeester Theo Weterings zondag in Buitenhof (NPO1) als reactie op het uit de hand gelopen voetbalfeestje met 800 Willem II-supporters. Volgens hem was er daarom ‘geen enkele ruimte meer’ voor een feestje op de Heuvel als de club had gewonnen tegen FC Emmen.
 2. Gemeente Tilburg grijpt niet in bij feestvierende Willem II-supporters: ‘Zelf verantwoordelijk’
  Play
  video

  Gemeente Tilburg grijpt niet in bij feestvie­ren­de Willem II-supporters: ‘Zelf verantwoor­de­lijk’

  Terwijl het aantal coronabesmettingen in ons land in rap tempo toeneemt, de ziekenhuizen weer langzaam volstromen en de zorgen omtrent de tweede coronagolf groter worden, wordt in Tilburg feestgevierd. Want na 15 jaar wordt er weer Europees gevoetbald door de plaatselijke voetbalclub Willem II. Maximaal 800 supporters mochten samenkomen op het Olympiaplein om er op een groot scherm naar de wedstrijd tegen Glasgow Rangers te kijken. Voor de vele aanwezige fans lijken de coronamaatregelen even niet te gelden. Afstand wordt er niet gehouden en de gemeente Tilburg grijpt niet in.

In samenwerking met indebuurt Tilburg