Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van Willem II juichen om de overwinning van hun club op Ajax. Ze keken naar de wedstrijd Ajax-Willem II in hun eigen stadion. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Willem II scoort in Amsterdam, de tribune in Tilburg ontploft: ‘Dit gaan we vieren’

Een wedstrijd om nooit meer te vergeten voor de duizenden Willem II-supporters. De eerste uitwedstrijd die ze keken in het eigen Koning Willem II Stadion en dan nog een die hun team tegen alle verwachtingen in wint van Ajax.

De KingSide, waar de harde kern van Willem II-fans staat, is tot op de laatste plaats gevuld. En dat terwijl er geen wedstrijd is in het Koning Willem II Stadion: Willem II speelt in Amsterdam tegen Ajax. Het is te vergelijken met het WK 2010 waarin Nederland in de finale speelt tegen Spanje: zo’n plein waar duizenden Nederlanders hun elftal van op afstand naar de overwinning schreeuwen. Nu is het niet het oranje maar het rood, wit, blauw dat door duizenden Willem II-supporters via vak ABC toegejuicht wordt.

  1. Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    HILVARENBEEK - In de gloriedagen had het dorpsblad van Diessen Deusone nog zo'n duizend abonnees. De digitale versie, zoals die sinds zeven jaar in de lucht is, is inmiddels zijn bestaansrecht verloren. Vanaf 1 februari gaat de stekker eruit. ,,We hebben sinds een jaar of vijf, zes geen eigen redacteuren meer. Je zag het aantal bezoekers steeds verder teruglopen", zegt hoofdredacteur Gerard van Nunen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg