Volledig scherm
© Thinkstock

WK africhten herdershonden in najaar in Tilburg

TILBURG - Meer dan 300 herdershonden uit zo'n 45 landen. Die strijden van 4 tot en met 8 oktober in het Willem II Stadion in Tilburg om de wereldtitel. De Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden bestaat 100 jaar en mocht daarom het WK in Nederland organiseren. De keuze viel op Tilburg omdat juist in Zuid-Nederland veel fokkers van herdershonden wonen.

De hondenbezitters en bezoekers van het evenement verblijven tijdens het kampioenschap in hotels, vakantiehuisjes en op een tijdelijke stadscamping voor caravans en campers op Het Laar. De organisatie verwacht dat stadion vol zat lopen. Bij het kampioenschap in 2016 in Duitsland zaten zo'n 15.000 mensen op de tribune.

Vanuit Nederland zijn er twaalf deelnemers die worden gekozen tijdens selectiewedstrijden in augustus

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoogbejaarde (89) uit Moergestel raakt tienduizenden euro's kwijt, vrouwen plunderen rekening rond feestdagen

    Hoogbejaar­de (89) uit Moergestel raakt tienduizen­den euro's kwijt, vrouwen plunderen rekening rond feestdagen

    MOERGESTEL - Een 89-jarige vrouw uit Moergestel is in december zonder het te weten tienduizenden euro’s kwijtgeraakt nadat een onbekende vrouw ervandoor was gegaan met haar pinpas. Dat gebeurde nadat deze vrouw zogenaamd bij haar thuis de ramen en kranen kwam controleren. Pas anderhalve week later kwam de bewoonster erachter dat de pinpas uit haar portemonnee was verdwenen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg