Brechje Leemans en Victor Haagh wonen in Dongen in wat vroeger het kantoor van de gemeentewerf was, daarna kinderopvang en weer later een maatschappelijke ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Brechje Leemans en Victor Haagh wonen in Dongen in wat vroeger het kantoor van de gemeentewerf was, daarna kinderopvang en weer later een maatschappelijke ruimte. © Jan Stads/Pix4Profs

Wonen in een gebouw in plaats van een huis: ‘Het is helemaal ons plekje geworden’

Huis en haardDONGEN - De eerste functie was als kantoor bij de gemeentewerf van Dongen, daarna werd pand aan de Oude Baan het een kinderopvang en tenslotte een maatschappelijke ruimte met regelmatig een Turkse bruiloft. En nu is het het woonhuis van Brechje Leemans (53) en Victor Haagh (55). ,,Collectanten krijgen we niet aan de deur.”

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Tilburg