Volledig scherm
De Antonius van Padua-kerk aan het Korvelplein in Tilburg © Rudolf Robben

Wonen in een kerk? In Tilburg is het mogelijk

TILBURG - De Antonius van Padua-kerk aan het Korvelplein in Tilburg sloot eind november de deuren. Zaterdag gingen ze even open vanwege een open dag om de interesse te peilen om er te gaan wonen.

Jef Huijsmans en zijn vrouw willen het uit 1924 daterende gebouw ombouwen tot een wooncomplex. ,,We hebben 35 jaar tegenover de kerk gewoond. Toen we hoorden dat het gebouw leeg kwam te staan, kregen we dat idee.” In het plan zijn zo’n dertig appartementen met een grote gemeenschappelijke ruimte voorzien, geschikt voor 50-plussers. ,,We willen er geen zorgcomplex van maken. Integendeel, we vragen bewoners actief te zijn. Wonen, werken en zorgen is de gedachte.”

Marie-Josee Corsten heeft wel interesse in een dergelijke woonomgeving. ,,Ik ben van oorsprong kunsthistoricus en zoek een dergelijke projecten om in te gaan wonen. Het is natuurlijk apart om in een oude kerk te wonen. Maar ook het zorg-concept spreekt me wel aan.”

Huijsmans is blij met de grote belangstelling. ,,Ik wist van te voren niet waar ik op moest rekenen. Het is natuurlijk ook een ambitieus plan wat we hebben. Maar als ik kijk hoeveel mensen toch echt concreet interesse tonen, dan geeft dat zeker vertrouwen.”

Volledig scherm
Veel belangstelling voor wonen in voormalige kerk Korvelplein Tilburg. © Rudolf Robben

In samenwerking met indebuurt Tilburg