Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

X-factor

COLUMNBreda had een Bijenkorf. Den Bosch had een Bijenkorf. Eindhoven heeft nog steeds een Bijenkorf. En wij nu bijna. Althans, dat zegt ontwerper Mick Eekhout. Hij verwacht dat de LocHal, als de verbouwing dit najaar voorbij is, ‘een Tilburgse bijenkorf’ wordt. 

Oké, hij bedoelt iets anders dan het gerenommeerde warenhuis, maar bij de meeste Tilburgers ligt de honingraatgerelateerde associatie op de loer. Daar waar Tilburg decennialang hooguit graasde van De Gruyter naar De Gruyter, of pendelde tussen V&D en Hema, groeiden de grootste Brabantse broedergemeenten uit tot steden van stand. Een Bijenkorf geeft status. Een X-factor. En die hadden wij niet.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg