Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

X-factor

COLUMNBreda had een Bijenkorf. Den Bosch had een Bijenkorf. Eindhoven heeft nog steeds een Bijenkorf. En wij nu bijna. Althans, dat zegt ontwerper Mick Eekhout. Hij verwacht dat de LocHal, als de verbouwing dit najaar voorbij is, ‘een Tilburgse bijenkorf’ wordt. 

Oké, hij bedoelt iets anders dan het gerenommeerde warenhuis, maar bij de meeste Tilburgers ligt de honingraatgerelateerde associatie op de loer. Daar waar Tilburg decennialang hooguit graasde van De Gruyter naar De Gruyter, of pendelde tussen V&D en Hema, groeiden de grootste Brabantse broedergemeenten uit tot steden van stand. Een Bijenkorf geeft status. Een X-factor. En die hadden wij niet.

  1. ChristenUnie na onrust in Eindhoven en Tilburg: 'Wij kiezen voor de roetveegpiet’

    Christen­Unie na onrust in Eindhoven en Tilburg: 'Wij kiezen voor de roetveeg­piet’

    EINDHOVEN/TILBURG - Als het aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ligt, omarmt Nederland de roetveegpiet. ,,Die heeft alles in zich om de Piet van ons allemaal te worden’', schrijft de voorman van de kleinste coalitiepartij in de Tweede Kamer op Facebook. ,,Deze Piet is de triomf van de polder. Hij heeft z’n roetvegen te danken aan een traditioneel element van het Sinterklaas-verhaal: de schoorsteen.’'

In samenwerking met indebuurt Tilburg