Volledig scherm
© Thinkstock

Zakkenrollende zigeuners uit Tilburg krijgen cel

BREDA - De rechtbank heeft celstraffen opgelegd aan twee zigeuners die in Tilburg bij met name oudere vrouwen pinpassen stalen, nadat ze de pincode hadden afgekeken. De rechtbank in Breda legde aan de 19-jarige Dennis D. de hoogste straf op, tien maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

Zijn handlangster Vahida H. (18), die voor minder feiten terechtstond, hoeft niet meer terug de cel in. Zij zat twee weken vast en krijgt nog tweeënhalve maand voorwaardelijk. H. zit inmiddels in Kroatië, waar ze binnenkort een baby verwacht.

Erna gingen ze pinnen

De twee sloegen vooral toe bij de Plus en de Albert Heijn XL in Tilburg. Op camerabeelden is te zien hoe ze de pincode afkijken. Bij de Plus is ook nog te zien hoe de portemonnee uit de tas werd gerold. De man staat tussen de tas en het winkelend publiek, terwijl de vrouw de portemonnee rolt. Erna gingen ze pinnen, 110 en 1250 euro. 

Die twee zaken gebeurden in augustus van dit jaar. Eerder sloegen de twee ook nog toe in Tilburg en Almelo. Daar werd zelfs 2000 en 500 euro buitgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg