Volledig scherm
PREMIUM
De Tilburgse familie K. is woest op Alain S., die de politie tot in detail vertelde over de rol die de familie speelde in het Midden-Brabantse drugswereldje © Getty Images / beeldbewerking BD

Zes jaar na zijn biecht bij de politie moet Tilburger Alain S. nog steeds vrezen voor zijn leven

TILBURG - In de rechtbank bij Schiphol begint maandag de rechtszaak tegen vier leden van de Tilburgse ‘hennepfamilie’ K. Het bewijs van het OM vloeit grotendeels voort uit de verhalen die Tilburger Alain S. in 2012 deed vertelde aan de politie. S. deed tot in detail uit de doeken hoe de familie K., met wie hij jarenlang een bende vormde, rijk werd van de wiet. Inmiddels heeft de ondergedoken S. al lang spijt van zijn biecht.

‘Iemand moest Josef K. belasterd hebben, want zonder dat hij iets kwaads had gedaan, werd hij op een morgen gearresteerd.’ Het is de eerste zin van een klassieker in de wereldliteratuur: Het Proces, in 1925 geschreven door Franz Kafka.

  1. Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelparadijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelpara­dijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    TILBURG - Het liep vorige week woensdag compleet uit de hand in Speelparadijs Circus City in Tilburg. Een 10-jarige jongen werd door een onbekende vrouw meerdere keren op zijn borst getrapt, waardoor hij gekneusde ribben opliep en twee dagen van overgeven en slapeloze nachten had. Familie Gökkaya uit Tilburg doet een oproep op Facebook in de hoop getuigen van de mishandeling te vinden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg