Volledig scherm
PREMIUM
Kees Mommers vertelt over het oorlogsdrama in de Hasseltstraat. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Zijn lievelingszusje lag dood op straat in Tilburg. Het tekende het leven van Kees Mommers

TILBURG - Keesje Mommers zag zijn geliefde zusje dood in de Hasseltstraat liggen, toegetakeld door Duitse granaatscherven. Anneke was 10 jaar, Kees vijf jaar jonger. Ook zijn vader en veertien anderen stierven vrijdag precies 75 jaar geleden door de inslag. Het drama tekent nog altijd zijn leven.

De tranen komen bij Kees Mommers snel en veelvuldig. Hij is nog niet begonnen aan zijn relaas of hij schiet vol. Zo gaat dat altijd. Al driekwart eeuw. ,,Het is in mijn kop geslagen”, zegt hij. De gruwel van de 17e januari van 1945 is dan ook groot. Tilburg mag dan bevrijd zijn, het ligt wel in de schootslijn van Duitse artillerie bij de Maas. Twee keer eerder die ochtend zijn granaten in het noordelijk stadsdeel beland.

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

In samenwerking met indebuurt Tilburg