Marcel van Brunschot demonstreert ProctorVIEW: links twee wachtrijen voor studenten en rechts studenten die al zijn toegelaten tot een online tentamen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel van Brunschot demonstreert ProctorVIEW: links twee wachtrijen voor studenten en rechts studenten die al zijn toegelaten tot een online tentamen. © Pix4Profs / Joris Buijs

Zo maak je thuis een tentamen zonder te spieken maar mét behoud van privacy

OISTERWIJK - Een student mag niet spieken, maar hoeft zich ook niet bloot te geven. Oisterwijker Marcel van Brunschot denkt een oplossing te hebben voor veilige thuistentamens met behoud van privacy. Het eigen mobieltje als extra camera blijft wel een pijnpunt. 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Schokkende beelden: politieactie in Rio loopt uit op bloedbad
  Play

  Schokkende beelden: politieac­tie in Rio loopt uit op bloedbad

 2. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden