Volledig scherm
De motorrijder werd tot twee keer toe betrapt. © Politie Tilburg op Facebook.

Zo'n 2.000 euro boete voor hardleerse motorrijder uit Oisterwijk

TILBURG - Een Oisterwijkse motorrijder was woensdagochtend behoorlijk hardleers. Hij werd in Tilburg betrapt voor het rijden op een motor zonder dat hij daar een rijbewijs voor had en zonder dat hij verzekerd was. Kort nadat hij daarvoor bekeurd was, liep hij weer tegen de lamp voor hetzelfde vergrijp.

Een motoragent zag rond 11.45 uur een bestuurder van een driewielerig motorvoertuig rijden. Toen de agent dichterbij kwam, ging de 33-jarige Oisterwijker er met hoge snelheid vandoor. 

De motorrijder probeerde via de smalle wegen in de binnenstad de motoragent kwijt te raken, maar dat lukte niet. In de Poststraat besloot hij daarom toch maar te stoppen voor een controle.

Daaruit bleek dat de man helemaal geen motorrijbewijs heeft. Daarnaast was zijn motor ook niet verzekerd. Hij ontving hiervoor bekeuringen en mocht te voet zijn weg vervolgen.

Niet veel later zag het cameratoezichtsteam van de gemeente Tilburg dezelfde man weer rondrijden op zijn motor. Hij werd wederom aan de kant gezet. Zijn motor is in beslag genomen. 

De boetes die de man opgelegd heeft gekregen, lopen volgens de politie op tot een bedrag rond de tweeduizend euro.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin
    PREMIUM

    Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin

    TILBURG - Pianiste PeiYao Wang knikt goedkeuren. ,,Een mooie plek", zegt ze en ze wijst naar de boomkruinen die de plek in het bos van een bladerdak voorzien. Precies wat ze wil, een intieme plek in de Oude Warande waar de Nocturnes van Chopin die ze gaat spelen goed tot hun recht zullen komen. Ze luistert naar de trein naar Breda die op de achtergrond hoorbaar voorbij raast. Maar dat vindt ze geen probleem. De vogels laten zich immers ook goed horen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg