Zwaar vuurwerk aangetroffen bij trainingscomplex Willen II, zeven mannen aangehouden

VIDEOTILBURG - Nabij het Koning Willem II-stadion is donderdagavond een flinke hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen om de verboden producten onschadelijk te maken. Zeven mannen zijn aangehouden voor erfvredebreuk. 

 1. Woede na groot voetbalfeest in Tilburg: ‘Mes in rug van zorgpersoneel’
  Play
  Video /update

  Woede na groot voetbal­feest in Tilburg: ‘Mes in rug van zorgperso­neel’

  De gemeente Tilburg heeft gisteravond tot woede van velen een groot voetbalfeest toegestaan, waarbij honderden supporters van Willem II de coronamaatregelen schonden. De gemeente greep niet in en na het feest ontstonden relletjes. De politievakbond spreekt van een mes in de rug van het zorgpersoneel. De VVD van een ‘eigen doelpunt in onze strijd tegen corona’. Burgemeester Theo Weterings van Tilburg staat nog altijd achter het besluit om het feest toe te staan.
 2. Gemeente Tilburg grijpt niet in bij feestvierende Willem II-supporters: ‘Zelf verantwoordelijk’
  Play
  video

  Gemeente Tilburg grijpt niet in bij feestvie­ren­de Willem II-supporters: ‘Zelf verantwoor­de­lijk’

  Terwijl het aantal coronabesmettingen in ons land in rap tempo toeneemt, de ziekenhuizen weer langzaam volstromen en de zorgen omtrent de tweede coronagolf groter worden, wordt in Tilburg feestgevierd. Want na 15 jaar wordt er weer Europees gevoetbald door de plaatselijke voetbalclub Willem II. Maximaal 800 supporters mochten samenkomen op het Olympiaplein om er op een groot scherm naar de wedstrijd tegen Glasgow Rangers te kijken. Voor de vele aanwezige fans lijken de coronamaatregelen even niet te gelden. Afstand wordt er niet gehouden en de gemeente Tilburg grijpt niet in.

In samenwerking met indebuurt Tilburg