Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld © AD Sportwereld

Alaphilippe praat zoals hij fietst: met honderd per uur

ColumnColumnist Thijs Zonneveld weet zeker dat Julian Alaphilippe nog lang niet klaar is deze Tour. ‘Wat hij gisteren deed, op weg naar Epernay, was slechts het begin van de Grote Alaphilippe Show.’

Op het asfalt. Op spandoeken langs de kant van de weg. Op petjes. Op vlaggetjes. Op de walrusbuik van de voorzitter van een plaatselijke fanclub. En op de lippen van miljoenen Fransen achter hun tv. Overal datzelfde koosnaampje. 

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”