Annemiek van Vleuten met dagsucces in gele trui naar eindzege Tour de France Femmes

Met samenvattingAnnemiek van Vleuten is de eerste eindwinnares van de Tour de France Femmes. De Nederlandse van Movistar veroverde gisteren de gele trui en zette in de achtste en laatste etappe, met finish op La Super Planche des Belles Filles, de kroon op het werk: een tweede dagzege en deze keer in het geel.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Fotoreeks | Peloton viert einde Tour de France: champagne voor Jumbo-Visma, Bettiol is fotograaf

  Fotoreeks | Peloton viert einde Tour de France: champagne voor Jum­bo-Vis­ma, Bettiol is fotograaf

  De 21ste en laatste etappe in de Tour de France wordt traditioneel gebruikt door het peloton om te vieren dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld erop zit. Na drie zware weken is het tijd voor lol. En natuurlijk champagne bij Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg pakt met Jonas Vingegaard de gele trui en de bolletjestrui en met Wout van Aert de groene trui. Bekijk hieronder mooiste foto's van de slotrit.