Volledig scherm
Lance Armstrong en George Hincapie. © anp

Armstrong en Hincapie zien Kruijswijk de Tour winnen

In zijn podcast The Move heeft Lance Armstrong de naam van Steven Kruijswijk laten vallen als mogelijk winnaar van deze editie van de Tour de France. 

Armstrong heeft nog geen serieuze aanvallen van de kopman van Jumbo-Visma gezien. Hij zegt wel dat zijn ploeg de koers controleert. ,,Kruijswijk heeft nog geen gedurfde of buitensporige aanvallen geplaatst, maar zijn ploeg is zeker niet onzichtbaar.”

George Hincapie, voormalig ploeggenoot van Armstrong, schaart zich achter hem. ,,Hij heeft er de ploeg voor. Jumbo-Visma is aantoonbaar de beste klimploeg in de finale van de koers. Ze hadden het tot nu toe tactisch wat anders kunnen spelen, maar Kruijswijk moet je zeker niet uitsluiten.” 

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”