Bennett loopt ondanks twee valpartijen ‘geen ernstige verwondingen’ op

George Bennett, een van de helpers van Steven Kruijswijk in de Tour de France, arriveerde donderdag gehavend aan de finish van de achttiende etappe van de Tour. De Nieuw-Zeelander bleek in de afdaling van de Galibier gevallen te zijn. Het was zijn tweede buiteling, nadat hij vroeg in de koers in de afdaling van de Col de Vars ook al onderuit was gegaan.

Bennett leek zich in eerste instantie bij de medische controlepost van de Tour te gaan melden voor röntgenfoto’s, maar draaide alsnog om en vertrok op de fiets richting het hotel van Jumbo-Visma. Daar constateerde de medische staf bij een eerste check geen ernstige verwondingen. Bennett zal later op de avond nog nader onderzoek ondergaan, meldde de ploeg op Twitter.

Een blessure zou met het oog op de komende twee Alpenritten slecht uitkomen voor Jumbo-Visma. Bennett is normaal samen met Laurens de Plus de belangrijkste hulp in de bergen voor Kruijswijk, de Nederlander die vierde staat in het algemeen klassement.

Volledig scherm
© EPA
 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”