Bennett loopt ondanks twee valpartijen ‘geen ernstige verwondingen’ op

George Bennett, een van de helpers van Steven Kruijswijk in de Tour de France, arriveerde donderdag gehavend aan de finish van de achttiende etappe van de Tour. De Nieuw-Zeelander bleek in de afdaling van de Galibier gevallen te zijn. Het was zijn tweede buiteling, nadat hij vroeg in de koers in de afdaling van de Col de Vars ook al onderuit was gegaan.

Bennett leek zich in eerste instantie bij de medische controlepost van de Tour te gaan melden voor röntgenfoto’s, maar draaide alsnog om en vertrok op de fiets richting het hotel van Jumbo-Visma. Daar constateerde de medische staf bij een eerste check geen ernstige verwondingen. Bennett zal later op de avond nog nader onderzoek ondergaan, meldde de ploeg op Twitter.

Een blessure zou met het oog op de komende twee Alpenritten slecht uitkomen voor Jumbo-Visma. Bennett is normaal samen met Laurens de Plus de belangrijkste hulp in de bergen voor Kruijswijk, de Nederlander die vierde staat in het algemeen klassement.

Volledig scherm
© EPA
  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.