Egan Bernal van INEOS Grenadiers.
Volledig scherm
Egan Bernal van INEOS Grenadiers. © AFP

Bernal verwacht grote verschillen in bergrit in Centraal Massief

Egan Bernal verwacht vrijdag veel strijd in de loodzware etappe van de Tour de France, die maar liefst zeven beklimmingen telt. ,,We hebben het parcours goed verkend en het zijn hele lastige bergen", blikte de Colombiaan vooruit aan de start in Châtel-Guyon.

 1. Etappe 13: 'Jinx! In theorie is dit één van de leukste dagen van de Tour'
  Podcast

  Etappe 13: 'Jinx! In theorie is dit één van de leukste dagen van de Tour'

  Voorafgaand aan elke etappe van de Tour de France 2020 blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam vooruit op de rit van de dag. Wat staat de renners te wachten, waar valt de beslissing en wat gebeurt er in de top van het klassement? Vandaag de 13de etappe van deze Tour en Thijs verwacht dat dit misschien wel de leukste rit van allemaal wordt. Al kan het ook zo zijn dat nu juist niet gebeurt. Zeven beklimmingen en een hele zware 191,5 kilometer naar de steile slotklim van Puy Mary.
 2. Vingegaard brengt Deense media in extase met ‘grootste sportprestatie ooit’: ‘Jonas was de Tourminator’

  Vingegaard brengt Deense media in extase met ‘grootste sportpres­ta­tie ooit’: ‘Jonas was de Tourmina­tor’

  Jonas Vingegaard werd gisteren na Bjarne Riis de tweede Deen die de Tour de France als winnaar afsloot. Daarmee plaatst hij zich volgens de Deense krant Politiken op gelijke hoogte met de nationale voetbalploeg die in 1992 Europees kampioen werd en tennisster Caroline Wozniacki, de enige Deense die een grandslamtoernooi wist te winnen. ,,Als dit al niet de grootste Deense sportprestatie ooit was, dan komt hij zeker in de buurt.”