Volledig scherm
Emanuel Buchmann, inzet: Jan Ullrich. © BSR Agency

Buchmann wil geen vergelijking met Ullrich: ‘Ik ben 100% schoon’

Duitse hoopEmanuel Buchmann is de nieuwe Duitse wielerhoop in de Tour de France. Jan Ullrich ziet in de 26-jarige renner van Bora-hansgrohe zelfs een opvolger. Maar daar denkt Buchmann zelf anders over.

Ullrich was in 1997 de laatste Duitse Tourwinnaar. Buchmann is deze Tour door indrukwekkend klimwerk stilletjes naar de zesde plaats in het algemeen klassement gekropen, op 2 minuut 14 van geletruidrager Julian Alaphilippe. ,,Dat hij met de favorieten meefietst omhoog en ook in de tijdrit zijn klasse heeft getoond, bewijst dat hij de kwaliteiten heeft een echte winnaar te worden”, liet Ullrich optekenen in Bild.

Met Ullrich liep het nadien slecht af door dopingperikelen en Buchmann wil daarom niet graag vergeleken worden met Ullrich. Hij zei in Bild nog nooit met doping in aanraking te zijn gekomen. ,,Ik ben 100 procent schoon”, aldus de renner uit Ravensburg. ,,Het feit dat ik zo lang mee kan met de besten, toont aan dat het met de doping in de wielersport wel meevalt. Hoewel 100 procent dopingvrij niet bestaat.”

Buchmann is zelf ook wel verbaasd dat hij zo goed rijdt in de Tour. ,,Maar er is geen geheim. Ik ben gewoon een betere renner geworden”. Aan de gele trui durft hij niet te denken. ,,Ik ben een rationeel type en leef in de realiteit. Ik heb als kind ook nooit van de gele trui gedroomd. Voor de Tour was mijn doel de top 10 en dat is niet veranderd.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op de zestiende etappe:

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”