Volledig scherm
Geraint Thomas, Dave Brailsford en Egan Bernal. © REUTERS

‘De grote verschillen worden in de Alpen gemaakt’

Ineos houdt vertrouwenTeam Ineos, voorheen Team Sky, domineert niet zoals voorgaande jaren de Tour de France. Het zijn niet de helpers van de kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal die het tempo bergop bepalen. Toch vertrouwt titelverdediger Geraint Thomas op een goede afloop. ,,We staan er nog steeds zeer goed voor”, zei de Welshman tijdens de tweede rustdag van de Tour in Nîmes. 

,,We rijden weliswaar niet in het geel en ook niet elke etappe vooraan, maar er zijn meerdere wegen om de Tour te winnen‘’, vervolgt Thomas. Hij staat met ingaan van de derde week tweede in het algemeen klassement op 1.35 van de verrassende geletruidrager Julian Alaphilippe. Bernal is de nummer vijf op 2.02. 

,,We zijn het enige team met twee man in de top van het klassement. Dat is een interessante en ook mooie positie”, weerlegde ploegmanager Dave Brailsford opmerkingen over het zwakste optreden van zijn team in jaren. ,,De grote verschillen worden de komende dagen gemaakt in de Alpen met drie zware etappes en bergen boven de 2000 meter. Constantheid betaalt zich dan uit, is onze ervaring.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de tweede Tour-week:

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”