Volledig scherm
PREMIUM
Merijn Zeeman © Marco Okhuizen

‘De Tour winnen? Ik hoop volgend jaar al’

De twee ritzeges en de twee dagen in het geel vormen het voorlopige hoogtepunt in het bestaan van wielerploeg Jumbo-Visma, maar sportief directeur Merijn Zeeman (40) denkt groter.

Door Daan Hakkenberg

Op het podium met op de achtergrond het Atomium was zondag een feest aan de gang waar geen einde aan lijkt te komen. Na winst in de ploegentijdrit in Brussel kreeg Mike Teunissen zijn tweede gele trui, Wout van Aert een witte en werden alle renners van Jumbo-Visma gezamenlijk gehuldigd als leiders in het ploegenklassement. Samen met tijdritcoach Mathieu Heijboer stond Merijn Zeeman voor het podium. ,,Supertrots, maar ook onwerkelijk’', zegt hij over het grootste succes in het bestaan van de ploeg.

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”