Mathieu van der Poel in de gele trui
Volledig scherm
Mathieu van der Poel in de gele trui © AFP

Franse hoop kraakt Mathieu van der Poel: ‘Het is respectloos’

Mathieu van der Poel mag dan een week geleden de Tour de France al hebben verlaten, de Nederlandse etappewinnaar blijft de gemoederen bezighouden. Van der Poel stapte af om zich op zijn mountainbike voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. De Franse wielerhoop Guillaume Martin haalt in L’Equipe hard uit.

70 reacties

 • franske van Luffelen

  2 jaar geleden
  mathieu is van zo,n grote klasse dat hij dit kan doen,en hoor wie het zegt een arrogante fransman
 • Ruard Brussel Wallis de Vries

  2 jaar geleden
  Martin heeft gelijk. Een ronde rijd je om de ronde, niet om een week een beetje te showen
 • Marcel Claassen

  2 jaar geleden
  Tja, als je zelf geen potten meer kunt breken dan ga je maar afgunstig afgeven op in dit geval, MvdP. Wat een zielig onbeduidend Fransmannetje die Martin. Bah bah😖🤮
 • Ben Vienerius

  2 jaar geleden
  Het heeft de tour goed gedaan, om met van der Poel te starten. Een saaie aanloop kreeg zo een glans. Een wielrenner kan niet vaak goud halen op de spelen. Voor Mathieu zo een goede training en wie misgunt zo'n renner het goud?
 • Meijer

  2 jaar geleden
  @JaapdeLange: maar hoe zou dat dan in de praktijk uitpakken? Dan zul je zien dat de mvdp's van deze wereld nog een stukje meetrappen in de etappe, waarin ze uitstappen onder het mom van kapotzitten o.i.d. Dat valt toch niet te controleren. Trouwens, Mathieu zou vorig jaar aan de OS meedoen zonder TdF. En of de OS dit jaar door zouden gaan was absoluut nog onzeker toen mvdp werd ingeschreven voor de TdF. Zeker weten dat dit een eenmalige situatie is geweest, volgende grote rondes rijdt hij uit.