Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Glazen bol: De Tour start in Nice, Pinot scheurt zijn teennagel en geeft op

ColumnColumnist Thijs Zonneveld met een voorspelling van het wielerjaar 2019-2020. ‘Onderweg moet Steven Kruijswijk met zijn fiets op zijn nek door een modderstroom klunen en slaat hij de aanval van een zwarte beer af.’ 

Quote

Tadej ­Pogacar wint de Giro, vóór David Gaudu en Remco Evenepoel.

Het programma voor het komende wielerjaar:
• 29 juli 2019 – Daags na de Tour wordt Steven Kruijswijk gehuldigd. Meer dan honderdduizend supporters juichen hem toe tijdens de rondvaart door de vijver van Nuenen. De aankomst bij het gemeentehuis wordt geschrapt vanwege een sneeuwstorm.

•  31 juli 2019 – De Acht van Chaam draait uit op een massasprint. Egan Bernal weet zijn voorwiel knap nét iets eerder over de streep te drukken dan Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.

•  1 augustus 2019 – Tom Dumoulin wordt officieel gepresenteerd als nieuwe aankoop van Jumbo-Visma. Hij tekent voor vier jaar bij de geelzwarte armada. Sunweb-manager Iwan Spekenbrink zegt in een reactie dat hij nergens van op de hoogte is en dat er niets speelt.

• 20 februari 2020 – Enric Mas rijdt zijn eerste koers in het shirt van Movistar. Hij meldt na afloop dat zijn grote doel dit jaar het winnen van de Tour de France is. Alejandro Valverde zweert op zijn hond dat hij er álles (maar écht álles!) aan zal doen om hem daarbij te helpen.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.