Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Glazen bol: De Tour start in Nice, Pinot scheurt zijn teennagel en geeft op

ColumnColumnist Thijs Zonneveld met een voorspelling van het wielerjaar 2019-2020. ‘Onderweg moet Steven Kruijswijk met zijn fiets op zijn nek door een modderstroom klunen en slaat hij de aanval van een zwarte beer af.’ 

Quote

Tadej ­Pogacar wint de Giro, vóór David Gaudu en Remco Evenepoel.

Het programma voor het komende wielerjaar:
• 29 juli 2019 – Daags na de Tour wordt Steven Kruijswijk gehuldigd. Meer dan honderdduizend supporters juichen hem toe tijdens de rondvaart door de vijver van Nuenen. De aankomst bij het gemeentehuis wordt geschrapt vanwege een sneeuwstorm.

•  31 juli 2019 – De Acht van Chaam draait uit op een massasprint. Egan Bernal weet zijn voorwiel knap nét iets eerder over de streep te drukken dan Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.

•  1 augustus 2019 – Tom Dumoulin wordt officieel gepresenteerd als nieuwe aankoop van Jumbo-Visma. Hij tekent voor vier jaar bij de geelzwarte armada. Sunweb-manager Iwan Spekenbrink zegt in een reactie dat hij nergens van op de hoogte is en dat er niets speelt.

• 20 februari 2020 – Enric Mas rijdt zijn eerste koers in het shirt van Movistar. Hij meldt na afloop dat zijn grote doel dit jaar het winnen van de Tour de France is. Alejandro Valverde zweert op zijn hond dat hij er álles (maar écht álles!) aan zal doen om hem daarbij te helpen.

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”