Groenewegen baalt van vijfde plek: ‘Heb nog wat dagen nodig’

Dylan Groenewegen is naar eigen zeggen nog altijd niet honderd procent fit en dat nekte hem in de sprint van de vierde etappe in de Tour de France. De 26-jarige renner van Jumbo-Visma eindigde in Nancy als vijfde, achter winnaar Elia Viviani

Voorafgaand aan de etappe werd, wat betreft de winstkansen van Groenewegen, nog even gevreesd voor het klimmetje op 15 kilometer van de streep. Dat hobbeltje veroorzaakte echter geen problemen, zo constateerde Groenewegen na afloop. ,,Ik zakte even naar achter, maar na het klimmetje werd ik weer van voren afgezet. Dat verliep prima.”

De sprint verliep allesbehalve vlekkeloos en dat verweet hij zichzelf. ,,Ik moet duidelijker communiceren met mijn ploeggenoten vlak voor de streep. Ik zei niet goed wat ik wilde. Daardoor raakten we elkaar kwijt op het einde. Ik ben ook nog niet honderd procent fit en heb nog wat dagen nodig om te herstellen.” Groenewegen kwam ten val in de eerste etappe en hij heeft last van een pijnlijke schouder en een stijve heup.

Toch wanhoopt Groenewegen niet. Hij ziet genoeg aanknopingspunten. ,,We zaten in het slot namelijk goed met z'n vieren, alleen de benen waren niet goed genoeg en ik moet dus duidelijk communiceren. Het is een kutbegin van de Tour voor mij door die valpartij. Dat is even zuur, maar vorig jaar kwam ik er ook doorheen. Iedereen heeft er ook vertrouwen in dat het goedkomt.”

Bekijk de terugblik op etappe 4 van In Het Wiel met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker:

Volledig scherm
Dylan Groenenwegen, links in het geel, komt tekort in de sprint. © photo: Cor Vos
 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”