Groenewegen hoopt in massasprint ‘vroeg op kop te komen’

VideoDylan Groenewegen acht zichzelf vandaag kansrijk op zijn tweede dagsucces in de Tour de France. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma hoopt dat hij zijn krachten in de 217 kilometer lange rit naar Albi lang kan sparen. ,,Rijden er direct twee man weg, dan kan het een gecontroleerde koers zijn. Dat zou perfect voor mij zijn.‘’ 

,,Wordt er meteen gas gegeven, dan wordt het een heel zwaar begin. Dan is het overleven en hopen dat je aan het einde goed zit”, zei Groenewegen bij de start in Saint-Flour.

Groenewegen won vrijdag de zevende etappe. ,,Als het nu weer sprinten wordt, moet het op dezelfde manier als de vorige keer. Het is moeilijk om een perfecte lead-out in de Tour te doen. Dan moet gewoon de gaskraan open en moet ik zorgen dat ik in goede positie zit. Dan is het aan Mike Teunissen om als soort ‘bodyguard’ te spelen, ook al ziet dat er niet altijd even mooi uit. De vorige keer zaten we vrij snel op kop. Dat vinden we wel fijn”, aldus Groenewegen. ,,De finish is lichtjes omhoog. Ik hoop vroeg op kop te komen.”

Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © BELGA
 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”