Chris Froome tijdens de Tourpresentatie in 2018, met op de achtergrond een muurtekening van Hinault.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Froome tijdens de Tourpresentatie in 2018, met op de achtergrond een muurtekening van Hinault. © Photo News

Hinault verwacht lastige Tour voor Froome: ‘Ineos heeft probleem gecreëerd’

‘Als Chris Froome dit jaar niet de steun van zijn ploegmaats krijgt in de Tour, kan hij ­volgend jaar maar beter een andere ploeg ­vinden.’ Dat zegt Bernard Hinault (65), ­vijfvoudig winnaar van de Tour de France. Dat is een record dat Froome dit jaar graag wil ­evenaren. Als hij goed genoeg is. En als zijn ploegmaats Egan Bernal en Geraint Thomas daar niet anders over denken.

 1. Zeeman: Nederlaag Roglic voelt als verloren WK-finale Oranje

  Zeeman: Nederlaag Roglic voelt als verloren WK-finale Oranje

  De nederlaag van het Nederlands voetbalelftal in de WK-finale van 2010; Merijn Zeeman refereerde er vanochtend nog aan in gesprek met de ploegleiders van Jumbo-Visma. Een dag eerder had Primoz Roglic de kopman en gedoodverfd winnaar van de Tour de France, de gele trui verloren. ,,Net als bij Oranje moet je niet vergeten wat eraan vooraf is gegaan. Wat je hebt gedaan om ooit zo’n wedstrijd te kunnen spelen”, had hij zijn gehoor voorgehouden.
 2. Ritwinnaar Kragh Andersen spreekt van een ‘herinnering voor het leven’

  Ritwinnaar Kragh Andersen spreekt van een ‘herinne­ring voor het leven’

  Søren Kragh Andersen kon het bijna niet geloven toen hij met nog een kilometer te gaan, vroeg hoeveel voorsprong hij had en te horen kreeg dat hij een minuut had op zijn achtervolgers. De Deen van Sunweb won in Champagnole voor de tweede keer een rit in deze Tour de France, de derde voor zijn ploeg. ,,Het is ongelooflijk, van meer had ik niet durven dromen. Ik win twee ritten in dezelfde Tour”, zei hij. ,,Dat ga ik voor de rest van mijn leven onthouden.”
 1. Westra: 'Finishen in Parijs geen uitgemaakte zaak'
  Play

  Westra: 'Finishen in Parijs geen uitgemaak­te zaak'

 2. 'Het is als een Tiroler legpuzzel van 6000 stukjes'
  Play

  'Het is als een Tiroler legpuzzel van 6000 stukjes'