Volledig scherm
Caleb Ewan. © BSR Agency

Inbrekers bederven feestje van Lotto-Soudal

De feestvreugde bij Lotto-Soudal na de etappezege van Caleb Ewan in de Tour de France is gisteravond flink getemperd. Een hotelkamer van de wielerploeg in de buurt van finishplaats Toulouse blijkt bezocht te zijn door inbrekers. 

De dief is zeer gericht te werk gegaan, en heeft zich gericht op de waardevolle apparatuur van het videoteam van de ploeg. Onder meer laptops en camera's zijn buitgemaakt. De schade zou richting de 50.000 euro gaan. De politie is ter plaatste geweest. Er zijn camerabeelden van de indringer, en bovendien is er een zonnebril gevonden.

Sportief beleeft Lotto-Soudal tot dusverre een geweldige Tour. De Belgische ploeg heeft nu twee etappezeges op zak: behalve Ewan won ook Thomas De Gendt een rit. In het ‘financiële’ klassement dat dinsdag tijdens de eerste rustdag werd opgemaakt, was Lotto-Soudal na koploper Jumbo-Visma (66.560 euro) het team met de meeste verdiensten: 53.530 euro. En dat was dus nog voor Caleb Ewan gisteren met een banddikte verschil Dylan Groenewegen versloeg.

De Franse teams Cofidis en Groupama-FDJ verbleven in hetzelfde hotel, maar zij werden geen slachtoffer van de inbraak. 

Bekijk hieronder de samenvatting van de 11de etappe:

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”