Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © photo: Cor Vos

Kruijswijk denkt nog na over rol in de Vuelta

Steven Kruijswijk sloot de Tour de France af als de nummer vijf van het klassement. Het seizoen gaat voor de Brabander van LottoNL-Jumbo weer gewoon verder met volgende week de Clasica San Sebastian en vanaf 25 augustus de Ronde van Spanje. 

,,We gaan eerst eens zien hoe ik me dan voel en dan bekijken met wat voor doelstelling ik naar Spanje ga'', vertelde Kruijswijk bij de NOS. ,,Het is niet gezegd dat ik voor het klassement ga.''

Zijn ploeg heeft sowieso met George Bennett wel een klassementsman. De Nieuw-Zeelander werd dit jaar al achtste in de Giro. ,,George zal zich echt op het klassement richten en dan kijken we wel wat er voor mij in het vat zit.'' Kruijswijk had genoten van de slotdag. ,,Het is mooi, maar ook afzien. Het is hier altijd een pittig rondje. Maar het is geweldig om hier als nummer vijf binnen te komen. Je bent drie weken lang zo gefocust en bezig om veilig binnen te komen. Dat kun je nu loslaten'', aldus Kruijswijk, die zijn coach en trainer Merijn Zeeman bedankte. ,,Sowieso heeft de ploeg altijd vertrouwen in me gehad.''

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”