Volledig scherm
Steven Kruijswijk hijgt uit na de finish. © photo: Cor Vos

Kruijswijk na superlastige dag: ‘Wij kunnen ook niet alles’

Steven Kruijswijk zag de missie van zijn ploeg Jumbo-Visma om de gele trui in de ploeg te houden mislukken in de derde etappe. De kopman zelf blijft wel derde in het algemeen klassement, op 25 seconden van de ritwinnaar en nieuwe geletruidrager Julian Alaphilippe.

,,De rit was lastiger dan we hadden verwacht", reageerde Kruijswijk bij de NOS. "We hebben de dag gecontroleerd met de insteek om voor de overwinning te rijden met Wout van Aert of Mike Teunissen. Alaphilippe was al favoriet voor deze aankomst, maar wat hij hier opvoert is wel heel netjes."

Jumbo-Visma probeerde nog kort na de ontsnapping van de Fransman het gat te dichten voor Van Aert. "Niemand maakte verder echt aanstalten om het gat naar Alaphilippe dicht te rijden en wij kunnen ook niet alles", zei Kruijswijk, die in het peloton finishte, maar aangaf dat hij zelf ook had afgezien. ,,Het was echt een superlastige dag vandaag.”

Van Aert

Van Aert wist dat hij met een goede klassering kans maakte om de gele trui over te nemen van zijn ploeggenoot Teunissen, maar de voorsprong van Alaphilippe op de streep bleek te groot. ,,We zijn het geel kwijt, maar we hebben een geweldig weekend gehad”, zei de 24-jarige Belg die als negende finishte. ,,Mike heeft twee ongelooflijke dagen beleefd, maar vandaag deed hij wat hij kon en meer zat er niet in.”

De Tourdebutant staat nu tweede op 20 seconden van de gele trui en was ook niet helemaal ontevreden. ,,Laurens De Plus en George Bennett hebben goed werk geleverd om Stevens positie te beschermen en mij naar voren te brengen. De dag was zwaar, de beklimmingen waren moeilijker dan verwacht. Het was gewoon te lastig in de finale.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de derde etappe:

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”