Laatste loodzware bergrit in Pyreneeën voor het peloton

Het peloton krijgt zondag in de Tour de France de laatste zware bergrit in de Pyreneeën voor de kiezen. De vijftiende etappe gaat over vier cols en 185,5 kilometer, van Limoux naar Foix Prat d’Albis.

De 164 overgebleven renners bedwingen een berg van de tweede categorie en drie van de eerste categorie. De slotklim naar Foix Prat d’Albis is 11,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent. De steilste stukken zijn liefst 18 procent. De start in Limoux is om 12.10 uur en de finish wordt tussen 17.10 en 17.40 uur verwacht.

Volledig scherm
Profiel Touretappe 15: Limoux - Prat d’Albis © ANP Graphics

Julian Alaphilippe bleef gisteren op weg naar de top van de Tourmalet overeind en pakte winst op enkele concurrenten. De Brit Geraint Thomas staat nu meer dan 2 minuten achter hem. Na vandaag krijgen de renners een dag rust. Daarna werken ze langzaam toe naar de drie beslissende bergetappes in de Alpen, van donderdag tot en met zaterdag.

Bekijk hieronder de samenvatting van de veertiende etappe: 

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”