Volledig scherm
Stef Clement (links). © photo: Cor Vos

LottoNL-Jumbo heeft nog één plek vrij in selectie Tour

Amund Grøndahl Jansen debuteert komende maand namens LottoNL-Jumbo in de Tour de France. De Nederlandse wielerploeg maakte zondag bekend dat de 24-jarige Noor een plek heeft gekregen in de achtkoppige formatie voor de Franse etappekoers. 

Stef Clement zit voorlopig niet op zijn fiets. Volgens zijn ploeg LottoNL-Jumbo heeft de Brabander langer nodig om van een rugblessure te herstellen en zal de Tour zeer waarschijnlijke missen.

Clement meldde zich al af voor de Ronde van Zwitserland. Uit medisch onderzoek is gebleken dat hij zijn rentree voorlopig moet uitstellen. Daardoor lijkt de kans klein dat hij op 7 juli aan de start voor de Ronde van Frankrijk kan verschijnen. LottoNL-Jumbo heeft de deelname van Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Dylan Groenewegen, Antwan Tolhoek, Paul Martens en vanmiddag dus Amund Grøndahl Jansen
 al bevestigd via Twitter.

Tolhoek debuteert in de Ronde van Frankrijk. De 24-jarige Zeeuw overtuigde de leiding van zijn ploeg vorige week in het Critérium du Dauphiné. Hij eindigde als elfde in de sterk bezette Franse rittenkoers. Ook voor de Noor Grøndahl Jansen wordt het zijn eerste Tour.

Grøndahl Jansen rijdt sinds vorig jaar voor LottoNL-Jumbo en verlengde enkele weken geleden zijn contract tot eind 2020. 
De Noor is een belangrijke pion in de sprinttrein voor Dylan Groenewegen.

De Tour begint op 7 juli met een rit van Noirmoutier-en-l'Île naar Fontenay-le-Comte.