Volledig scherm
Daniel Martinez op archiefbeeld. © REUTERS

Martinez mist Tour de France door handkwetsuur

Daniel Martinez doet volgende maand niet mee aan de Tour de France. De 23-jarige Colombiaanse wielrenner van EF Education First kwam maandag ten val tijdens een training in eigen land. Martinez liep daarbij breukjes op in de rechterpols en de linkerduim, bleek vandaag na onderzoek.

,,Ik kan op dit moment niets doen zonder de hulp van iemand anders. Ik heb te veel pijn aan mijn handen. Het is jammer dat ik de Tour moet missen, want ik had er heel hard voor getraind. Maar er zijn nog andere wedstrijden. Ik zal mijn doelen nu verleggen’', aldus Martinez, die twee maanden lang moet revalideren.

Martinez deed vorig jaar voor het eerst mee aan de Ronde van Frankrijk. Toen eindigde hij als 36ste in het klassement en als vijfde in het jongerenklassement.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.