Volledig scherm
Bauke Mollema. © BSR Agency

Mollema moppert op motoren: ‘Echt belachelijk’

Bauke Mollema probeerde in de slotfase van de achtste etappe om het gat naar de ontsnapte Julian Alaphilippe te dichten en zo de gele trui van ploeggenoot Giulio Ciccone te beschermen. Dat lukte niet. 

Mollema reageerde, terwijl hij uitfietste, boos op de motoren die te dicht op het peloton reden. ,,Echt belachelijk. Ik heb onderweg ook met de jury gepraat. De tv-motor - ook in de afdelingen - reed de hele tijd een seconde voor ons uit en dat maakt veel verschil.”

Tijdens de Ronde van Italië mopperde Mollema ook al over de motoren. De renner wenkte zelfs een motorrijder dat hij meer afstand moest houden. ,,Je kunt door te kijken naar de remlichten van de motor precies zien wanneer en wat voor een bocht eraan komt. Bovendien heb je gewoon voordeel van de zuiging van zo’n motor", zei hij. ,,Jammer dat er geen aandacht aan wordt besteed. Misschien was het hetzelfde in de kopgroep, maar dit soort taferelen heeft gewoon invloed op de koers.”

Winnaar De Gendt

Met de ritwinst van Thomas de Gendt had Mollema wel vrede. De Belg ontsnapte vroeg in de etappe met drie anderen. Waar de anderen werden ingerekend, daar hield hij stand. ,,Zeker een speciale, die De Gendt”, zei Mollema. ,,Ik ben wel blij dat hij wint.”

Bekijk hieronder hoe Thomas de Gendt de etappezege boekt: 

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.