Volledig scherm
Patrick Bevin. © BSR Agency

Nieuw-Zeelander Bevin eerste uitvaller in Tour

Patrick Bevin gaat donderdag in de Tour de France niet meer van start voor de zesde etappe. De Nieuw-Zeelander van CCC heeft twee ribben gebroken en ondervindt daar te veel hinder van om verder te fietsen.

Bevin ging dinsdag in de vierde rit onderuit. Hij stapte wel weer op de fiets en volbracht ook de rit van woensdag. De pijn nam echter steeds meer toe. CCC vindt het niet verantwoord dat hij de Tour vervolgt.

,,Patrick heeft twee weken rust nodig voordat hij weer kan beginnen met trainen. Ik verwacht dat hij over een maand weer wedstrijdfit is”, aldus Max Testa, teamarts van CCC.

Bevin is de eerste renner die in deze Tour moet opgeven. De 175 overgebleven wielrenners beginnen donderdag aan de eerste zware bergrit, van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.