Volledig scherm
Profiel Touretappe 16 © ANP Graphics

Nîmes verwacht keizerlijke sprint in eerste etappe derde Tourweek

De derde en laatste week van de Ronde van Frankrijk wordt voor het peloton relatief rustig in gang geschoten met een vrijwel vlakke etappe met start en finish in Nîmes. De sprintersploegen zullen voor hun kans gaan. 

Voor de sprinters zal het waarschijnlijk de enige kans zijn voor de ritzege voor de traditionele slotsprint op de Champs-Élysées in Parijs. De Zuid-Franse stad Nîmes is vooral bekend om zijn fraaie Romeinse arena, die stamt uit de eerste eeuw na Christus. Het op het Colosseum geïnspireerde amfitheater wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor concerten. De stad trekt zo'n 1,8 miljoen toeristen per jaar.

Zeventien keer was er een Touretappe in Nîmes en vaak eindigde die in een sprint. De Noor Alexander Kristoff was hier in 2014 de laatste winnaar. Het peloton achterhaalde de Nieuw-Zeelander Jack Bauer en de Zwitser Martin Elmiger toen pas in de laatste tientallen meters voor de streep. De ploegen met de sprinters, zoals Jumbo-Visma, Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step zijn gewaarschuwd.

Bekijk hieronder de samenvatting van de tweede Tourweek: 

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”