Volledig scherm
Dylan Teuns wint de eerste bergrit in de Tour de France. © REUTERS

Ritwinnaar Teuns: Die laatste klim was zenuwslopend

Dylan Teuns schreef bij zijn debuut in de Tour de France meteen de eerste bergetappe op zijn naam. Op de zware Planche des Belles Filles bleek de 27-jarige Belg de sterkste van een uitgedunde kopgroep.

,,Dit is ongelooflijk. Ik wist dat ik vandaag een kans had, sloop mee in de ontsnapping en ben er vol voor gegaan”, zei de dolgelukkige ritwinnaar bij Sporza.

Op de slotklim bleef Teuns uiteindelijk alleen met Giulio Ciccone over. De Italiaan, die uiteindelijk wel de gele trui aan zijn inspanning overhield, probeerde in de slotfase vooral van de Belg te profiteren.

,,De laatste klim was zenuwslopend. Ciccone was de hele tijd aan het pokeren. Gelukkig zag ik hem breken in de laatste meters. Toen wist ik dat ik niet meer in het zadel mocht gaan zitten.”

,,In de Vuelta kreeg ik vorig jaar ook een kans op een ritzege, maar toen heb ik het verkloot en liet ik me verrassen door Woods. Ik ben blij dat ik het nu wel af kon maken. Toen ik net mijn ouders en mijn vriendin zag, was het erg emotioneel.”

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”