Volledig scherm
Dylan Teuns wint de eerste bergrit in de Tour de France. © REUTERS

Ritwinnaar Teuns: Die laatste klim was zenuwslopend

Dylan Teuns schreef bij zijn debuut in de Tour de France meteen de eerste bergetappe op zijn naam. Op de zware Planche des Belles Filles bleek de 27-jarige Belg de sterkste van een uitgedunde kopgroep.

,,Dit is ongelooflijk. Ik wist dat ik vandaag een kans had, sloop mee in de ontsnapping en ben er vol voor gegaan”, zei de dolgelukkige ritwinnaar bij Sporza.

Op de slotklim bleef Teuns uiteindelijk alleen met Giulio Ciccone over. De Italiaan, die uiteindelijk wel de gele trui aan zijn inspanning overhield, probeerde in de slotfase vooral van de Belg te profiteren.

,,De laatste klim was zenuwslopend. Ciccone was de hele tijd aan het pokeren. Gelukkig zag ik hem breken in de laatste meters. Toen wist ik dat ik niet meer in het zadel mocht gaan zitten.”

,,In de Vuelta kreeg ik vorig jaar ook een kans op een ritzege, maar toen heb ik het verkloot en liet ik me verrassen door Woods. Ik ben blij dat ik het nu wel af kon maken. Toen ik net mijn ouders en mijn vriendin zag, was het erg emotioneel.”