Volledig scherm
PREMIUM
Kruijswijk tijdens de rustdag. © Cor Vos

Steven Kruijswijk gelooft in een podiumplek in Parijs

‘Voel me heel scherp’Na tien gedroomde Tour-dagen voor zijn ploeg Jumbo-Visma zullen in de Pyreneeën en Alpen de ogen vooral gericht zijn op Steven Kruijswijk (32).

Volledig scherm
Kruijswijk (l) viert de ritzege van en met Wout van Aert (r). © BELGA

Door Daan Hakkenberg

Het was al negen dagen feest bij Jumbo-Visma en in de tiende rit, net voor de rustdag, sloeg ook nog zijn kamergenoot Wout van Aert toe. ,,Hij heeft me heel de nacht wakker gehouden. Hij heeft zijn eigen sprint keer op keer teruggekeken met al het commentaar. Om drie uur heb ik gezegd: nou is het genoeg geweest’’, grapt Steven Kruijswijk. ,,Nee, hoor, het viel mee. We hebben goed geslapen, maar waren natuurlijk allebei opgetogen over de etappe.’’

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.