Teunissen: Circus iets te veel geweest

VideoMike Teunissen is zijn gele trui kwijt. In de finale richting Épernay zakte hij weg op de heuvels, terwijl hij vooraf nog hoop had. 

Volledig scherm
Mike Teunissen verliest vijf minuten en de gele trui. © photo: Cor Vos

,,Het was niet onmogelijk, maar het hele circus is de afgelopen dagen iets teveel geweest", vertelt Teunissen bij de NOS. ,,Op de eerste klim ging het best hard.” 

Dus gaf de geletruidrager aan zijn ploeggenoten aan dat hij niet over de juiste benen beschikte en dat zij daardoor niet op hem hoefden te letten. “Na de eerste klim heb ik tegen Wout van Aert gezegd dat ik niet goed genoeg was en hij zijn eigen plan moest trekken", zei Teunissen. 

Hij vervolgde zijn relaas: ,,Dat is het leven, daar doen we niks aan. Even terugkomen realiteit, want de laatste dagen waren bijzonder hectisch. Ik voelde dat het niet de benen van de afgelopen dagen waren.”

Groene trui

Hij verloor uiteindelijk vijf minuten in de etappe die Julian Alaphilippe won na een demarrage. ,,Het is jammer dat we de gele trui kwijtraken, maar dit pakken ze mij niet meer af.”

Teunissen raakte niet alleen zijn gele, maar ook zijn groene trui kwijt. Peter Sagan reed maandag al in de sprinterstrui, maar gaat nu ook definitief aan de leiding met 76 punten.

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”