Teunissen houdt geel na masterclass Jumbo-Visma

Tour de FranceJumbo-Visma heeft met groot vertoon van macht de ploegentijdrit in de Tour de France gewonnen. De ploeg was op de finish in Brussel 21 seconden sneller dan nummer twee Team Ineos. Nederlander Mike Teunissen verstevigt dan ook zijn positie als geletruidrager.

Het kan deze dagen niet op voor wielerland Nederland. Waar gisteren de eerste gele trui sinds 1989 viel te noteren, werd daar vandaag in de ploegentijdrit een schepje bovenop gedaan.

De formatie van klassementsleider Mike Teunissen suisde over het parkoers, en maakte feitelijk alle opponenten belachelijk. Waar het de hele middag een secondespel was geweest in de ploegentijdrit, deelde de geel-zwarte formatie aan de meet een dreun uit met een tijd van 28'57; liefst 21 tellen sneller dan de Ineos-ploeg van favorieten Geraint Thomas en Egan Bernal.

Dat op zichzelf is natuurlijk al een geweldige prestatie, maar het geeft ook een mooi perspectief voor kopman Steven Kruijswijk. Naast Thomas en Bernal, deelt de Brabander ook een tik uit aan klassementsconcurrenten als Thibaut Pinot (32 seconden met FDJ), Jakob Fuglsang (41 seconden met Astana), het trio Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa (1'05 met Movistar), en Romain Bardet (1'19 met AG2R).

Bekijk hieronder de reactie van Mike Teunissen na afloop:

En dus kleurde Jumbo-Visma het openingsweekend van deze Tour de France. Waar gisteren alles in de soep dreigde te lopen met de val van sprinter Dylan Groenewegen - die vandaag overigens al vroeg liet lopen - is deze Tour de France met twee ritzeges en twee dagen geel nu al meer dan geslaagd voor de Nederlandse ploeg.

Morgen start Teunissen in zijn gele trui aan de derde etappe; een rit met een lastige finale. Zijn voorsprong in het klassement is 10 seconden op vier mannen. Niet toevallig vier ploeggenoten.

Bekijk hieronder de reactie van Sunweb-renner Wilco Kelderman na afloop van de ploegentijdrit:

Volledig scherm
Mike Teunissen komt over de finish. © BELGA