Volledig scherm
Wout van Aert tijdens de individuele tijdrit. © AFP

Van Aert helpt ploeg op Tourmalet vanaf ziekenhuisbed

Zelfs vanuit het ziekenhuis heeft Wout van Aert zich nuttig gemaakt voor Jumbo-Visma. De Belgische wielrenner hield ploegleider Grischa Niermann in de auto via WhatsApp op de hoogte van het koersverloop.

Niermann beschikte niet over tv-beelden, Van Aert wel. De ploegleider kreeg dankzij de Belg toch mee hoe kopman Steven Kruijswijk en diens teamgenoten Laurens De Plus en George Bennett de dienst uitmaakten op de Tourmalet. "Wat een team!!", schreef Van Aert na de veertiende etappe op Twitter. "Bedankt voor het entertainment vanmiddag jongens.”

De 24-jarige Belg maakte heel wat indruk tijdens zijn eerste Tour. Van Aert won de rit naar lbi. Het ging hem voor de wind, totdat hij tijdens de tijdrit in Pau in een hek bleef hangen en onderuit ging. ,,Naar omstandigheden gaat het best goed", zei Van Aert een dag later vanuit het ziekenhuis waarin hij werd geopereerd aan een flinke vleeswond op zijn rechterbovenbeen. 

De valpartij

Hij legt uit hoe zijn valpartij heeft kunnen gebeuren. ,,Ik reed op de limiet, ik wist dat er een 'vieze' bocht aan kwam. Het was wel net een bocht waarvan ik dacht dat ik er tijd in kon winnen. Maar blijkbaar stuurde ik iets te kort in, waardoor ik met m'n heup achter het hek bleef haken. Die hekken hadden ook wel wat veiliger gekund. Heel jammer dat ik Parijs niet haal, dat was een van mijn belangrijkste doelen."

Bekijk hieronder de beelden van de valpartij van Wout van Aert:

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”