Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Van Aert ongeduldig: ‘Niet van plan twee maanden niet te fietsen’

Wout van Aert hoopt binnen twee maanden zijn seizoen te vervolgen. Dat zegt de Belgische renner van Jumbo-Visma op de site van die ploeg. Drievoudig wereldkampioen veldrijden Van Aert maakte grote indruk bij zijn debuut in de Tour. Aan zijn optreden kwam vrijdag een einde na een val in de individuele tijdrit. Met een diepe vleeswond verblijft hij in het ziekenhuis van Pau.

,,Er zitten drainages en buisjes in de hechtingen om het wondvocht er makkelijker uit te laten lopen. Die worden er maandag in principe uit gehaald. Dan bekijken we of ik het ziekenhuis kan verlaten”, vertelt hij op de website van zijn ploeg. “Daarna kunnen we een plan maken om te herstellen. De dokter hier heeft gezegd dat het een paar dagen duurt voordat ik een beetje kan wandelen en twee weken voordat de wond goed dicht is. Hij denkt dat ik pas over twee maanden weer kan fietsen. Ik hoop dat dat overdreven is, want ik ben niet van plan twee maanden van de fiets te blijven.”

Een gepland optreden in de PrudentialRide van Londen, begin augustus, komt in ieder geval te vervallen. ,,Ik hoop dat mijn veldritseizoen niet in gevaar komt. Volgens mij is het alleen die wond en de spieren die geraakt zijn. Ik moet snel weer conditie kunnen opbouwen.”

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.